Direct naar inhoud
Toestemming vragen

Toestemming vragen

Veranderingen in, bij of aan de woning

In uw woning wilt u zich prettig voelen. Door de inrichting en aankleding van de woning maakt u het uw thuis. U kunt als huurder ook iets in, aan of bij uw woning willen veranderen. Wij willen in zo’n geval samen met u de gewenste wijziging of toevoeging beoordelen. De algemene regel daarbij is dat u (grote) veranderingen in uw woning altijd het beste vooraf met ons kunt overleggen.

Wat is toegestaan?
U kunt hier bekijken wat wij toestaan en waar u rekening mee moet houden. Als u uw woning wilt veranderen dan vragen wij altijd eerst uw wensen op papier te zetten. Een brief met een tekening, maatvoering, materiaalkeuze e.d. is dan het uitgangspunt voor de beoordeling. Eventueel komen we bij u thuis om ter plekke de situatie te bekijken en te bespreken. Het is ook mogelijk dat u voor de verandering een omgevingsvergunning nodig hebt. Deze kunt u bij de gemeente aanvragen. Na de eindbeoordeling krijgt u van ons een schriftelijke bevestiging.

Laten zitten of ter overname?
Belangrijk bij veranderingen is ook of u de wijzigingen bij het einde van de huur mag achterlaten. Als dit zo is dan zal dat in de schriftelijke bevestiging duidelijk worden aangegeven. Indien de verandering wel akkoord is, maar wij deze als corporatie niet overnemen, zult u deze bij het einde van de huur in principe moeten herstellen. Mogelijk kunt u met de nieuwe huurder overleggen of deze de veranderingen, alleen als ze van goede kwaliteit zijn, wil overnemen. Deze overname legt u dan schriftelijk vast zodat deze voor alle partijen duidelijk is.

Aspirant huurders worden door ons als volgt geïnformeerd: Veranderingen in de woning; overnemen of niet?

 

Naar top