Direct naar inhoud
Uw rechten en plichten

Uw rechten en plichten

In uw huurcontract en de bijbehorende algemene voorwaarden staan uw rechten en plichten, de belangrijkste daarvan hebben wij op een rij gezet.

Gemeenschappelijke ruimtes
In een appartementencomplex deelt u vaak de entree, hal, trappen, lift en bergingsgang met uw medehuurders. Het is in ieders belang om samen te zorgen voor schone en lege ruimtes. Dat is prettig thuiskomen en hulpdiensten worden niet gehinderd door obstakels. Huisraad, vuilnis, fietsen en andere zaken horen niet in de algemene ruimtes. Wij controleren regelmatig de algemene ruimtes. Als  wij zaken moeten opruimen of schoonmaken dan brengen wij de kosten hiervan in rekening bij de veroorzaker. Goederen als (brom)fietsen, wandelwagens e.d. worden in beslag genomen en kunnen alleen tegen betaling van administratiekosten bij ons worden afgehaald.

Hennep
Het is verboden om het gehuurde te gebruiken voor illegale activiteiten zoals bijvoorbeeld het kweken van hennep. Als er een hennepplantage in het gehuurde wordt aangetroffen gaan wij direct over tot ontbinding van de huurovereenkomst. Schade aan het pand wordt uiteraard verhaald.

Woonfraude
Het is verboden om uw woning, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Woonservice IJsselland, onder te verhuren of aan derden in gebruik te geven. Ook vakantieverhuur (zoals bijvoorbeeld Airbnb) is niet toegestaan.

 

Naar top