Direct naar inhoud
Ongedierte voorkomen en bestrijden

Ongedierte voorkomen en bestrijden

Hoe herkent u ongedierte? Hoe komt u ervan af? Hier beschrijven we de meest voorkomende soorten en vertellen we hoe u ze kunt bestrijden.

Bedwantsen
De bedwants, ook wel bedluis of wandluis genoemd, is een insect van een halve centimeter groot. Ze kunnen bijten en daar krijg je rode vlekjes van, een beetje zoals muggenbultjes. De uitwerpselen van de bedwants zijn bruinzwarte puntjes, die op lakens, plinten of rondom schilderijen en stopcontacten kunnen zitten. De bedwants is lastig te bestrijden. U kunt het beste een gespecialiseerd bedrijf inschakelen.

Broodkevers
Een bruin insect, 2 tot 4 millimeter groot. De broodkever leeft en plant zich voort in zetmeel houdend voedsel zoals brood, beschuit, macaroni en vermicelli. Voedsel dat aangetast is, herkent u aan ronde gaatjes in de producten. Dit zijn de uitvliegopeningen van de volwassen kevers. Bij meelachtige producten kunnen er cocons tegen de wanden en op de bodem van de verpakking zitten. Gooi aangetast voedsel meteen weg. Controleer ook de rest van uw voorraad. Berg al uw eten op in afsluitbare voorraadbussen.

Mieren
Mieren zijn alleen daar waar ook voedsel te vinden is. Als u mieren in huis heeft maakt u dan de plek dicht waar zij doorheen komen, ze zoeken dan wel een ander heenkomen. U hoeft geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Ratten en muizen
Ratten en muizen kunnen ziekten overbrengen en kunnen kortsluiting en storingen in het elektra veroorzaken als ze aan kabels knagen.
Om overlast door ratten en muizen te voorkomen kunt u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Laat geen voedselresten liggen en houd uw huis schoon;
  • Berg voedsel goed op;
  • Snoei de struiken in uw tuin, vooral aan de onderkant.

Ongediertebestrijding door Woonservice IJsselland
Het bestrijden van de faraomier, kakkerlakken, boktor en houtworm gebeurt in opdracht van Woonservice IJsselland. U kunt hiervoor bellen met ons kantoor via 0313 490800 of met behulp van dit formulier een reparatieverzoek indienen.

Wespen
Het bestrijden van wespen is voor uw eigen rekening behalve als u lid bent van het servicefonds.

Houdt u er ook rekening mee dat sommige dieren onder de beschermde diersoorten vallen en daarom niet bestreden mogen worden.

Naar top