Direct naar inhoud
Zonnepanelen

Zonnepanelen

Woonservice IJsselland is bezig met de verduurzaming van de woningen. We isoleren onze woningen, maar daarnaast plaatsen wij ook steeds vaker zonnepanelen op de daken.

Deze zorgen voor duurzame energie die zelf wordt opgewekt. De opgewekte energie wordt eerst zelf verbruikt en het overtollige wordt terug geleverd aan het net. Naast een beter klimaat zorgt dit voor lagere woonlasten en dus meer betaalbaar wonen.  

Moeten de panelen schoongemaakt worden? 

Het reinigen van zonnepanelen is niet nodig. Zonnepanelen hebben een zelfreinigende laag en doordat zonnepanelen schuin liggen spoelt een flinke regenbui het meeste vuil weg.  Daarbij komt dat vuil op je zonnepanelen de jaarlijkse opbrengst maar licht beïnvloedt, maximaal een paar procent. De kosten van het schoonmaken en de risico’s van beschadigen van de panelen wegen hier niet tegen op.  
 
Mogen de zonnepanelen door u schoongemaakt worden?  
 
Nee, de zonnepanelen mogen niet door u schoongemaakt om bovengenoemde redenen.   
 
Veroudering 

Door veroudering neemt de opwek of rendement van de panelen jaarlijks iets af. Dit is een normaal verouderingsproces.  

Controle op werking 

Elke 2 jaar controleren wij de werking van de zonnepanelen tijdens het onderhoud van uw verwarmingstoestel. Als uw zonnepanelen niet werken dan kunt u dit telefonisch melden bij Energiewacht via telefoonnummer 088 555 0024 . U kunt dit controleren door de omvormer, app of meterstanden te bekijken (teruglevering elektriciteit).     

Hoe?  
Op de display (indien aanwezig) van de omvormer van de zonnepaneleninstallatie kun je uitlezen hoeveel energie je opwekt, maar veel mensen kunnen het ook aflezen vanaf een bijgeleverde mobiele app. Dit is de Solarman smart app (opvolger van de Omnic omvormer app). Ook zie je via de slimme meter en/of via deze app precies hoeveel elektriciteit je teruglevert aan het net.  

 

Naar top