Problemen met huurbetaling

Huurachterstand
Er is sprake van huurachterstand als de huur niet op de eerste van de betreffende maand betaald is. Het kan een keer gebeuren dat u de huur niet op tijd betaalt. Misschien bent u het vergeten of heeft u geen rekening gehouden met de verwerkingstijd bij de bank. Wij sturen dan een schriftelijke herinnering of een telefonisch bericht. Na deze herinnering kunt u de huur alsnog betalen.

Als het nodig is om een tweede herinnering te sturen worden er € 10,00 administratiekosten in rekening gebracht. Als u na deze herinneringen en een gerichte brief nog niet aan uw verplichting voldaan heeft en wij hebben geen contact met u gehad voor een afspraak dan geven wij de vordering ter incasso uit handen aan Gerechtsdeurwaarder Syncasso. Door hier te klikken wordt u doorgelinkt naar de site van Syncasso. De volledige kosten hiervan komen voor uw rekening. Als de vordering uit handen gegeven is kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van dit kantoor voor het maken van verdere betaalafspraken. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0888 44 42 22.

Betalingsregeling
Soms kan het voorkomen dat u tijdelijk uw huur niet op tijd kunt betalen. Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen samen met u kijken of er een oplossing mogelijk is. Als u de huurachterstand niet in één keer kunt voldoen is het eenmalig mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U betaalt dan naast de huur een aflossing om de achterstand in te lopen. Deze regeling wordt u kosteloos aangeboden, hieraan zijn echter wel voorwaarden verbonden. De regeling kan maximaal 6 maanden duren en bij het niet-nakomen ervan wordt de vordering ter incasso uit handen gegeven. Voor vragen over de huurbetaling kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0313 49 08 08. U kunt een verzoek om een betalingsregeling sturen naar ons e-mailadres algemeen@stwoonserviceijsselland.nl. Als uw moeilijke financiële situatie niet van tijdelijke aard is wijzen wij u op de mogelijkheid tot schuldhulpverlening. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Doesburg via telefoonnummer 0313 48 13 13.