Problemen met huurbetaling

Huurachterstand
Er is sprake van huurachterstand als de huur niet op de eerste van de betreffende maand betaald is. Het kan een keer gebeuren dat u de huur niet op tijd betaalt. Misschien bent u het vergeten of heeft u geen rekening gehouden met de verwerkingstijd bij de bank. Wij sturen dan een schriftelijke herinnering of een telefonisch bericht. Na deze herinnering kunt u de huur alsnog betalen.

Als het nodig is om een tweede herinnering te sturen worden er € 10,00 administratiekosten in rekening gebracht. Als u na deze herinneringen en een gerichte brief nog niet aan uw verplichting voldaan heeft en wij hebben geen contact met u gehad voor een afspraak dan geven wij de vordering ter incasso uit handen aan Gerechtsdeurwaarder Syncasso. Door hier te klikken wordt u doorgelinkt naar de site van Syncasso. De volledige kosten voor het uit handen geven komen voor uw rekening. Als de vordering uit handen gegeven is kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van dit kantoor voor het maken van verdere betaalafspraken. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0888 444222.

Betalingsregeling
Soms kan het voorkomen dat u tijdelijk uw huur niet op tijd kunt betalen. Neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen samen met u kijken of er een oplossing mogelijk is. Als u de huurachterstand niet in één keer kunt voldoen is het eenmalig mogelijk om een betalingsregeling te treffen. U betaalt dan naast de huur een aflossing om de achterstand in te lopen. Deze regeling wordt u kosteloos aangeboden, hieraan zijn echter wel voorwaarden verbonden. De regeling kan maximaal 6 maanden duren en bij het niet-nakomen ervan wordt de vordering ter incasso uit handen gegeven. Voor vragen over de huurbetaling kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0313 490808. U kunt een verzoek om een betalingsregeling sturen naar ons e-mailadres algemeen@wijwonen.nl. Als uw moeilijke financiële situatie niet van tijdelijke aard is wijzen wij u op de mogelijkheid tot schuldhulpverlening. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Doesburg via telefoonnummer 0313 481313.