Direct naar inhoud
Problemen met huurbetaling

Problemen met huurbetaling

Huurachterstand

Er is sprake van huurachterstand als de huur niet op de eerste van de betreffende maand betaald is.

Als u de huur niet kunt betalen, horen we dat graag zo snel mogelijk. Woonservice IJsselland kijkt dan samen met u naar een passende oplossing. In sommige gevallen is het mogelijk om een betalingsregeling af te sluiten. Blijf er niet te lang mee zitten. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de huurachterstand op te lossen.

Schulddienstverlening

Ervaart u problemen met schulden en/of het beheren van uw financiën? Wacht dan niet langer en neem contact op met gemeente Doesburg via 0313 481313. Kredietbank Nederland voert in opdracht van gemeente Doesburg de schulddienstverlening uit. Zij helpen u uw financiën weer op orde te krijgen en te houden.

Thuisadministratie

Soms is een traject van schulddienstverlening niet nodig maar is het handig om hulp te krijgen bij de eigen administratie. Deze hulp krijgt u via een vrijwilliger van Thuisadministratie. De gemeente Doesburg informeert u hier verder over.

Overige organisaties die u kunnen helpen.

Er zijn meer organisaties die u kunnen helpen bij uw financiën. Zowel op financieel als juridisch terrein. U kunt denken aan:

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werkers ondersteunen mensen bij het omgaan met allerlei problemen in het dagelijks leven of werk. Ze zoeken samen met u naar een oplossing voor uw probleem. Maatschappelijk werk is er voor iedereen. Het is gratis. U kunt zelf contact opnemen; u heeft geen doorverwijzing nodig.

De Linie 4a

6982AZ DOESBURG

0900-8433

info@stmr.nl

Sociaal Raadslieden

Sociaal raadslieden geven informatie, advies en ondersteuning op het gebeid van:
uitkeringen en regelingen, toeslagen en belastingen, schulden, financiën en consumentenzaken

De Linie 4a

6982AZ DOESBURG

0900-8433

Sociaal Raadslieden

Juridisch loket

Op de website van het juridisch loket vindt u informatie en adviezen over juridische onderwerpen. Verder kunt u (tegen betaling) per telefoon juridisch advies krijgen. Als u een laag inkomen heeft, kunt u ook naar een inloopspreekuur van het Juridisch Loket gaan. U krijgt dan gratis advies.

Juridisch loket

Naar top