Direct naar inhoud
Gevolgen voor uw huurtoeslag

Gevolgen voor uw huurtoeslag

De aanpassing van de huurprijs kan gevolgen hebben voor uw huurtoeslag .

Kom ik (met mijn nieuwe huurbedrag) in aanmerking voor huurtoeslag?
Of u recht hebt op huurtoeslag hangt onder andere af van de huurprijs, uw leeftijd, uw inkomen en uw vermogen. Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor huurtoeslag, kijk dan op www.belastingdienst.nl. Op deze site kunt u huurtoeslag aanvragen, gegevens wijzigen of uw gegevens bekijken. Ook kunt u er terecht voor een proefberekening, als uw inkomen wijzigt en voor informatie over de betaling. Komt u er niet uit? WIJ helpt u graag bij het maken van een proefberekening.

Ontving u altijd al huurtoeslag?
Als u niet te veel verdient heeft u nog steeds recht op huurtoeslag. Via de website van de Belastingdienst kunt u nagaan of er voor u iets verandert. WIJ geeft voor al onze woningen de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Per november 2024 bepaalt de Belastingdienst het nieuwe voorschotbedrag van de huurtoeslag per januari 2025.

Krijg ik dezelfde huurtoeslag als mijn huur verlaagd wordt?
Door de huurverlaging kan uw huurtoeslag ook minder worden. Maar de huurverlaging is altijd hoger dan de daling van de huurtoeslag. U gaat er sowieso dan financieel op vooruit.

Mijn nieuwe huur komt boven de huurtoeslaggrens. En nu?
Als u de maand vóór de huurverhoging al huurtoeslag kreeg voor dezelfde woning, blijft u huurtoeslag ontvangen voor het deel van de huur dat onder de huurtoeslaggrens valt. Dit noemt de Belastingdienst ‘verworven recht’. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Belastingdienst. 

Naar top