Image
05 aug

Voortgang project "De Ooi aardgasvrij

Het Rijk heeft aan de gemeente Doesburg een bijdrage toegekend van bijna vier miljoen euro voor het aardgasvrij maken van de wijk De Ooi.

Betaalbare en duurzame warmte voor onze huurders
Vorig jaar heeft de gemeente een voorstel ingediend om de woningen en gebouwen in de wijk te verwarmen met een warmtenet waarbij de warmte uit de Oude IJssel wordt benut. Woonservice IJsselland heeft deze aanvraag ondersteund omdat dit een mooie kans biedt om de woningen in De Ooi op een betaalbare en een toekomstbestendige manier van warmte te voorzien. Voorwaarden voor WIJ zijn dat het woonlastenneutraal kan en dat de leveringszekerheid van warmte gegarandeerd is. Ook proberen we overlast voor onze huurders zoveel mogelijk te voorkomen.

Uitvoeringsplan
Op dit moment wordt dit voorstel samen met de gemeente uitgewerkt tot een uitvoeringsplan met de bedoeling om eind 2022 een aantrekkelijk voorstel aan het eerste deel van de wijk te kunnen doen. We gaan stapsgewijs aan de slag dus de rest van de wijk ontvangt later een voorstel.

Uw aanspreekpunt bij WIJ is Marc Smijers
Eind 2020 hebben de huurders van WIJ een brief ontvangen over dit project en augustus 2021 worden alle inwoners opnieuw geïnformeerd. Aanspreekpunt voor de huurders van WIJ is Marc Smijers, medewerker duurzaamheid.

Actieve Bewonersraad
Vanaf september gaan de gemeente en Woonservice IJsselland samen met de inwoners van de wijk in gesprek hoe een aantrekkelijk voorstel er uit zou moeten zien. De Bewonersraad WIJ is actief betrokken en komt op voor de belangen van de huurders van WIJ.

Veel gestelde vragen
Op de website van de gemeente is een overzicht te vinden van de ‘veel gestelde vragen’ https://www.doesburg.nl/veel-gestelde-vragen-project-aardgasvrije-wijk-de-ooi

Contactgegevens Marc Smijers
Bent u huurder en staat uw vraag er niet bij of heeft u andere vragen, neemt u dan gerust contact op Marc Smijers via het contactformulier op onze website, via e-mail algemeen@stwij.nl of telefonisch via het algemene nummer 0313 49 08 00.