Direct naar inhoud
Wateroverlast door hoge grondwaterstand

Wateroverlast door hoge grondwaterstand

Het is u vast niet ontgaan: het grondwater staat erg hoog.

Dat komt door de hevige en langdurige regenval van de laatste tijd. Rivieren, beken en kanalen overstromen. Bij een aantal woningen loopt de kelder inmiddels ook vol water. Dat komt omdat de grond verzadigd is, het water zakt niet meer weg. Voorlopig blijft de grondwaterstand zo hoog, of deze wordt nog hoger. Het regenseizoen is immers nog niet voorbij.

Water in kelders en kruipruimtes
Door de hoge grondwaterstand kan er wateroverlast in kelders en kruipruimtes ontstaan. Dit doet zich voor op meerdere adressen in Doesburg. Het leegpompen van kelders heeft in dit geval geen zin. Wij doen dit nu ook niet, omdat het grondwater hoger staat dan de bodem van de kelder.

Wat kunt u zelf doen?
Staat er een laag water in uw kelder of kruipruimte als gevolg van de hoge grondwaterstand? Dan kunt zelf het water met een emmer wegscheppen. Als de grondwaterstand daalt, neemt het water in de kelders ook af.

Het is verstandig om geen spullen op de vloer van de kelder te bewaren of spullen in de kelder te bewaren die niet tegen vocht kunnen.

Gevaarlijke situatie?
Ontstaat er een gevaarlijke situatie zoals kans op kortsluiting doordat het water zo hoog staat dat het bij elektra of een stopcontact komt? Neemt u dan met ons contact op. 

Wij bedanken u voor uw begrip!

Naar top