Direct naar inhoud
Tijdelijke Flexwoningen aan de Kraakselaan

Tijdelijke Flexwoningen aan de Kraakselaan

Woonservice IJsselland gaat 15 tijdelijke flexwoningen plaatsen aan de Kraakselaan.

Dit jaar realiseren wij 15 flexwoningen om tegemoet te komen aan de vraag naar betaalbare huurwoningen. Aan de Kraakselaan plaatst WIJ bij de Poort (entree Doesburg)  op het braakliggend terrein de woningen. Er komen 3 woningtypes met verschillende oppervlaktes voor verschillende doelgroepen.

Er komen 2 kleine woningen voor alleenstaande statushouders. Er komen 5 middelgrote woningen voor 1 of 2 persoonshuishoudens waarvan er 1 wordt toegewezen aan statushouders. De overige 4 sociale huurwoningen zijn bestemd voor starters tot 30 jaar. Daarnaast komen er 7 grotere woningen met 2 slaapkamers waarvan 2  voor statushouders en de overige  woningen zijn bestemd voor starters tot 30 jaar. De woningen hebben 1 bouwlaag en krijgen energielabel A+++.

De omgevingsvergunning is inmiddels aangevraagd en de voorbereidingen voor productie zijn gestart. De woningen worden in de Achterhoek gefabriceerd door Vivax Housing in samenwerking met Bovax uit Lievelde. Hoornstra infra maakt  het terrein bouw- en woonrijp. 

Naast het ecologisch wonen gaan bewoners duurzaam met elkaar om en zorgen samen  voor een leefbare omgeving. De woningen krijgen een privé terras die aansluit op het autovrije, groene,   binnenterrein. Voor de inrichting en beheer van het gezamenlijke binnenterrein betrekken  wij de bewoners . Elke woning aan de Kraakselaan  krijgt een parkeerplaats. Ook de huidige bewoners uit Molenveld zullen als goede buren betrokken worden.

De woningen blijven maximaal 20 jaar op de locatie Kraakselaan staan. Daarna  zoekt WIJ een locatie  voor de volgende 30 jaar.

We verwachten de sleutels eind oktober aan de huurders uit te reiken.   

Ben je starter op de woningmarkt (leeftijd tot 30 jaar) met een sociale- of maatschappelijke binding met Doesburg?  Dan is dit project misschien iets voor jou!  Stuur dan voor 6 juni 2023 een mailtje naar het algemene emailadres: algemeen@stwij.nl ter attentie van Arlin Wernicke. De huurprijzen zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Arlin Wernicke  Vertelt je hier graag meer over.

Naar top