Direct naar inhoud
Onderhoud achterpaden

Onderhoud achterpaden

Bij veel van onze woningen ligt er achter- of aan de zijkant van de woning een pad. Ook bij appartementencomplexen kan dit het geval zijn.

De paden zorgen ervoor dat de achtertuinen goed bereikbaar zijn. Wij krijgen regelmatig opmerkingen over het onderhoud van deze paden. Bewoners moeten door het bijhouden van heggen ervoor zorgen dat paden goed begaanbaar zijn en blijven. Als daarnaast alle bewoners in het stukje pad bij hun tuin onkruid verwijderen is dit een kleine moeite. Daarmee blijven de paden netjes en goed te gebruiken. Het verwijderen van onkruid of overhangend groen doen wij als corporatie niet!

 

Afval

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat er rommel of afval in de paden wordt gedumpt. Spreek als bewoners elkaar hierop aan! Ligt er afval of rommel waarvan onbekend is door wie dat is gedaan mag u ons daarover informeren. Wij zullen dan onderzoeken of we de veroorzaker kunnen achterhalen. Alleen in extreme situaties zullen wij bekijken of wij het als corporatie moeten opruimen.

 

Verlichting en bestrating

Bij al onze achterpaden is verlichting geplaatst. Het onderhoud hiervan wordt verzorgd door de gemeente. Zijn er lampen kapot dan kunt u dit ook melden bij de gemeente. Het straatwerk van de achterpaden is wel de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Is het pad van Woonservice IJsselland en is reparatie van de bestrating nodig dan kunt u dat bij ons melden. Wij beoordelen dit en dragen zorg voor reparatie. Is de schade ernstig en gevaarlijk dan doen we dat zo snel mogelijk. In andere gevallen kan de reparatie of het herstraten op een wat langere termijn worden gepland

Naar top