Direct naar inhoud
Eerste sleuteluitgifte nieuwbouw de Ooi

Eerste sleuteluitgifte nieuwbouw de Ooi

Op 6 november 2019 ontvingen de eerste bewoners van de nieuwe gasloze woningen in de wijk de Ooi de sleutels van hun woning.

Bij eerdere bezoeken waren er al enthousiaste reacties over deze zeer duurzame en levensloopbestendige woningen. Na afhandeling van de administratieve zaken konden de huurders aan de slag in hun woning.

 

Bewoning

Het wonen in deze duurzame woningen zal voor de nieuwe huurders best wennen zijn. Zonder aardgas, met elektrisch koken, een laag temperatuur vloerverwarming met een warmtepomp installatie, gebalanceerde ventilatie; het is allemaal toch net even anders. We informeren onze nieuwe huurders zo goed mogelijk. Zij krijgen een uitgebreide handleiding met veel aandacht voor de nieuwe installaties en voorlichting over het toepassen van geschikte vloerbedekking etc. Ook na de oplevering blijven we de bewoners begeleiden en is er een spreekuur waar ze met vragen en opmerkingen terecht kunnen. Het spreekuur is iedere maandag en donderdag van 13.30 tot 14.30 uur.

 

Op de koffie

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar de ervaringen van de bewoners met hun nieuwe woning. In de loop van 2020 gaan we daarom bij bewoners die dat op prijs stellen “op de koffie”. In een gesprek horen we dan graag de pluspunten maar ook de eventuele negatieve zaken die bij de bewoning spelen. In dat gesprek kunnen we dan wellicht aanvullend advies geven over hoe een woning het best kan worden bewoond. Ook leren we van de minder goede ervaringen van onze huurders. We nemen in ieder geval wat lekkers voor de bewoners mee.

Naar top