Direct naar inhoud
Brandveiligheid

Brandveiligheid

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook.
Vroege ontdekking van een brand door een rookmelder is van levensbelang. Op alle bouwlagen van een woning moet een rookmelder aanwezig zijn. Ook in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, moet een rookmelder hangen.
WIJ plaatst vanaf november 2021
In de nieuwe woningen van Woonservice IJsselland plaatsten wij bij de bouw al rookmelders Vanaf november plaatsen wij ze ook in alle andere woningen. Energiewacht start hiermee in november in totaal ongeveer 1400 woningen. In oktober ontvangen de huurders waar dit gebeurt van ons een brief. Voor de uitvoering maakt Energiewacht met u een afspraak. De precieze routing is nog niet bekend. Wij vragen deze huurders hiervoor alvast hun medewerking.
Duurzaam en minimaal 10 jaar werkend
Woonservice IJsselland plaatst duurzame rookmelders met een levensduur van minimaal 10 jaar. Dit zijn natuurlijk goedgekeurde melders die voldoen aan de gestelde normen. Het onderhoud en het vervangen van de batterijen, die ook 10 jaar meegaan, verzorgt Energiewacht. U hebt er dus zelf geen omkijken naar.
Naar top