Direct naar inhoud
Definitieve plannen ingediend

Definitieve plannen ingediend

Drie conceptontwikkelaars hebben hun definitieve plannen voor de herstructurering van de 95 Pégé woningen bij ons aangeboden.

Na twee maanden van ontwerp en overleg hebben KlaassenGroep, Reinbouw en OptimumPlus hun ideeën over de nieuwbouw overhandigd.

De plannen worden de komende weken beoordeeld op aspecten als duurzaamheid, architectuur en stedenbouw, leef kwaliteit en  prijs. De beoordelingscommissie wordt hierbij ondersteund door leden van de bewonerscommissie, een stedenbouwkundig adviseur, de rayonarchitect van het Gelders Genootschap en een medewerker van de gemeente Doesburg . De ingediende plannen worden 4 april aan de voltallige bewonerscommissie gepresenteerd.

Begin mei is bekend welke aanbieding het beste is. Tot die tijd blijft het spannend met welke conceptontwikkelaar Woonservice IJsselland het plan verder wil gaan uitwerken. Nadat een definitief besluit is genomen worden alle bewoners en omwonenden uitgenodigd om de plannen te komen bekijken. Het streven is om in 2019 te starten met de eerste fase van de sloop en nieuwbouw.

Naar top