Direct naar inhoud
Voortgang 2022

Voortgang 2022

Sloop en Sociaal plan

Op 3 januari 2022 hebben wij het besluit genomen om de huurwoningen in de Betulastraat 2 t/m 24, Notenstraat 1 t/m 21, Prunusstraat 1 t/m 21, Ribesstraat 1 t/m 15 en van Tuijllplein 2 t/m 18 te slopen. Op deze dag is ook het sociaal plan vastgesteld. Dit plan kunt u hier lezen. 

Stedenbouwkundig kader

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 22 februari 2022 besloten om het stedenbouwkundig kader van dit project voor te leggen aan de nieuwe gemeenteraad. Het stedenbouwkundig plan wordt woensdag 13 april in de raadscommissie VROM behandeld. Het plan wordt daarna op 21 april voorgelegd aan de nieuwe gemeenteraad. Dan worden in juni de plannen in de wijk aan de bewoners en omwonenden gepresenteerd.

Voorgenomen bouwprogramma

Op 1 maart heeft WIJ het besluit genomen om op basis van het huidige stedenbouwkundige kader te starten met de ontwerpfase van de sloop/nieuwbouw van de woningen.  In het voorgenomen bouwprogramma worden in totaal  85 huurwoningen teruggebouwd, waarvan 43 grondgebonden woningen en 42 appartementen in gestapelde bouw.

Onderzoeken en flora en fauna

De afgelopen weken zijn er op diverse plaatsen vogelkasten voor diverse vogelsoorten en vleermuizen opgehangen. Beschermde vogels en vleermuizen hebben zo ruim voldoende tijd  om ergens anders te kunnen nestelen of te verblijven (ontheffing Flora en Fauna). Ook is er gestart met het archeologische en milieutechnisch onderzoek.

De komende tijd worden ook andere noodzakelijke vooronderzoeken opgestart, zoals het wateronderzoek en het stikstofonderzoek. Daarna gaan we  een wijziging van het bestemmingsplan voorbereiden.

Naar top