Image
26 nov

Verduurzaming 39 woningen De ooi

De wijk de Ooi is de eerste wijk in Doesburg waar de verduurzaming van woningen en gebouwen vorm moet krijgen. Met haar projecten gaat Woonservice IJsselland voorop in de ontwikkelingen.

In 2019 wordt gestart met de sloop van 95 eengezinswoningen en de nieuwbouw van 93 grondgebonden gasloze woningen. Daaromheen verduurzamen wij in 2019 ook 39 eengezins-woningen aan de Seringenlaan, de Magnolialaan en de Koppelweg.

 

Informatieavond

Alle bewoners zijn uitgenodigd voor een informatieavond over de aanpak van hun woningen op woensdag 12 december. Zaken die in ieder geval worden opgepakt zijn de isolatie, de verwarming en de ventilatie van de woningen. Daarnaast wordt door de plaatsing van zonnepanelen een deel van de benodigde elektra voor de woningen zelf opgewekt.  De afkoppeling van het gasnetwerk kan in 2019 nog niet, maar de woningen worden hiervoor wel gereed gemaakt. Misschien hebben de bewoners op deze avond ook zelf ideeën of suggesties voor verbeteringen in- en van de woningen.

 

Modelwoning

Bouwbedrijf Klomps gaat de ingrijpende verduurzaming van de woningen verzorgen. In een leegko-mende woning worden alle benodigde werkzaamheden uitgevoerd. De aannemer kan daarin bepalen hoe zaken het best kunnen worden opgepakt. Nadat deze woning gereed is kunnen alle bewoners hier een kijkje komen nemen. De verbeteringen worden voor de zittende huurders zonder huurver-hoging uitgevoerd. Het woonklimaat in de woningen wordt door de aanpak een stuk beter, terwijl de energielasten zullen dalen.