Image
18 mrt

Viering 100 jarig bestaan

Op 12 augustus 1919 is Woonservice IJsselland opgericht.

Dit jaar bestaat Woonservice IJsselland 100 jaar en dat vieren we gepast! Woonservice IJsselland zet zich al 100 jaar in voor huurders in Doesburg. Met een team van 19 medewerkers werken we aan goed wonen voor onze huurders. Ook huurders zorgen goed voor hun huurwoning en weten ons te vinden voor service en advies. Als relatief kleine organisatie kennen we veel van onze huurders en is de betrokkenheid groot. Dit valt mij als nieuwe directeur-bestuurder op hier in Doesburg. Daarom vind ik het ook zo mooi dat de organisatie het  100 jarig bestaan viert met activiteiten waar huurders iets van kunnen merken. Vorige week hebben we als voorbeeld 2 bomen geplant bij basisscholen waar veel kinderen van onze huurders onderwijs krijgen.

Stukje geschiedenis voor de liefhebber Precies 100 jaar geleden ontstond Woonservice IJsselland vanuit een fusie van de toenmalige woningcorporaties Volkshuisvesting, Patrimonium en st. Jozef. Later werden nog  800 woningen overgenomen van de gemeente. Vanaf dat moment bleef het woningaantal ongeveer stabiel op ruim 2.000 huurwoningen en enkele honderden niet-woongelegenheden. Daarbij kunt u denken aan parkeerplaatsen en garages. In de afgelopen honderd jaar is er veel veranderd in de manier waarop we wonen, de eisen die we stellen aan woningen en de dienstverlening door Woonservice IJsselland. Onze grootste uitdaging voor de komende jaren is het verduurzamen van de huurwoningen waarbij betaalbaarheid voorop staat. Daarbij zorgen we voor voldoende woningen, zodat vraag en aanbod zo goed mogelijk aansluiten. We doen ons werk binnen de (financiële) mogelijkheden en binnen de grenzen die de overheid stelt.

Viering 100 jarig bestaan Gedurende dit jaar zijn er een aantal activiteiten om het jubileum te vieren.  Op onze website en facebook pagina houden we u op de hoogte.  Mede namens alle collega´s van Woonservice IJsselland feliciteer ik alle huurders met het 100 jarig bestaan, wens ik u een heel mooi jubileumjaar en dank ik u voor het in ons gestelde vertrouwen. Laten we er samen een mooi  jaar van maken!

Met hartelijke groet, Saskia Hakstege directeur bestuurder