Image
17 jun

Koffie in de wijk

Over hondenpoep, liftonderhoud en de voetbalvereniging

Ons 100-jarig bestaan vieren we

met verschillende activiteiten door het jaar heen met onze huurders. Dit geeft ons als medewerkers en ook mijzelf als directeur de kans om met huurders in gesprek te komen en te horen wat er leeft en speelt. Te horen hoe huurders tegen ons aan kijken en wat zij belangrijk vinden.

Op vrijdag 14 juni stonden we met een drietal collega’s en een verrijdbare koffiebar op 4 plekken in de wijken om de bewoners een kop koffie aan te bieden. We stonden bij Grotenhuys in Noordelijk Molenveld, het Prins Bernardplein in Zuidelijk Molenveld, op het Burgemeester Keiserplein in De Ooi en bij de Dekamarkt in Beinum.

Doordat de belangstelling van de bewoners niet ontzettend groot was, konden we ruimschoots de tijd nemen om te praten met mensen die wel een kop koffie kwamen drinken. Dit leverde mooie en verassende gesprekken op. Over hondenpoep, sleutelkluisjes, liftonderhoud, de voetbalvereniging en het plafond van de woning. Dit is slechts een kleine greep aan onderwerpen die voorbij kwamen. Elke bewoner heeft zijn eigen verhaal en het viel me op dat veel mensen een grote betrokkenheid hebben bij hun woning, hun buurt, hun wijk en hun mede-wijkbewoners. Soms konden we een ‘probleem’ meteen oplossen.

We kregen veel positieve reacties en ook enkele kritische. En juist deze vind ik ook erg goed om te krijgen. Ik ga dan ook heel graag met kritische mensen in gesprek. Dit zijn vaak mensen die erg betrokken zijn en die zeer begaan zijn met het onderwerp van hun kritiek. Ik heb goed geluisterd, gaf soms ook een wat andere kijk op de zaak en merkte dat de kritische koffiedrinkers daar ook wel voor open stonden. Een waardevol gesprek ontstond meer dan eens. Wat mij betreft maakt dit alles samen het koffiedrinken in de wijken tot een zeer geslaagde en ook leuke activiteit.

Wordt vervolgd!

 

Saskia Hakstege Directeur bestuurder