Image
05 jul

Over ijs en ouder worden in Doesburg

In verband met de viering van 100 jaar Woonservice IJsselland stond op 3 juli een ijsje eten met onze huurders op de planning.

Het gaf ons de kans om met huurders in gesprek te komen en te horen wat er bij hen leeft en speelt.

Op woensdagmiddag 3 juli stonden we tussen 14.00 - 16.00u met enkele collega’s en een IJscokar bij ons kantoor op de Linie. Iedereen die zin had in een ijsje, kon er eentje krijgen. Dit was een groot succes! Het was een doorlopend komen en gaan van mensen, kinderen, moeders die met hun kind(eren) bij de huisarts waren geweest, huurders en woningeigenaren. Het ijs smaakte meer dan goed op deze zonnige middag.

Aan de picknicktafel kwam ik in gesprek met twee bewoners van het Ravelijn. Dit is één van de twee groepswonen complexen die Woonservice IJsselland en Doesburg rijk zijn. Groepswonen is een bijzondere manier van zelfstandig en naar behoefte en wens ook samen wonen in één gebouw. Voor sommige ouder wordende mensen is dit een fijne manier van wonen, omdat de bewoners oog hebben voor elkaar en elkaar kunnen helpen. Ook doen deze bewoners zelf het tuinonderhoud rondom het gebouw. Het onderlinge Naoberschap is hier belangrijk en helpt bij het langer zelfstandig wonen. Deze twee Ravelijners zijn dik tevreden.

Zo veel mensen zoveel wensen en dit geldt ook voor ouder wordende ’exemplaren’. Want bij het gezelschap sloot zich ook een heer van bijna 91 jaar aan. Hij vertelde dat hij al sinds z’n 10e in het hetzelfde huis in Doesburg woont, nu 81 jaar dus! Hij en zijn vrouw redden zich nog samen, met hulp van hun dochter en inmiddels enige thuiszorg. Het is een fijn groot huis, met een traplift erin voor zijn vrouw. Hoewel zijn dagelijkse wandeling rond Doesburg er nu vaker bij in schiet, heeft hij geen wensen voor aanvullende hulp of het wonen.

Fijn dat mensen zo tevreden kunnen zijn en op een bij hen passende manier ouder kunnen worden. Het ijsje smaakte overigens jong én oud prima, het was gezellig!

Wordt vervolgd!

 

Saskia Hakstege Directeur bestuurder